Profesori

Danica Popović

Diplomirani filolog-profesor engleskog i francuskog jezika.

Profesionalnu karijeru započinje odmah po diplomiranju, 1984.godine, kao gimnazijski profesor, najpre u prizrenskoj, a zatim u kruševačkoj gimnaziji. Već 1991. odlučuje da se posveti isključivo radu u privatnom sektoru,  kao suosnivač i suvlasnik privatne škole „Summerhill“ u Kruševcu.

Od 2013. Samostalno vodi Centar stranih jezika SPEAK.

Tokom rada u privatnoj školi radila je sa svim uzrastima, a poslednjih godina se specijalizovala se za Kembridž ispite.

Kako usvojiti strani jezik na što prirodniji i efikasniji način, kako u deci i odraslima probuditi radoznalost i ljubav prema jezicima, neka su od pitanja kojima se permanentno bavi, oslanjajući se na veliko iskustvo i praćenje svih novina na tom polju.

Sa svojim đacima priprema i postavlja na scenu komade na engleskom jeziku.

U slobodno vreme bavi se planinarenjem i biciklizmom. Majka je troje dece.

Gordana Pešić

Gordana je diplomirani filolog, profesor engleskog jezika i književnosti, i sudski prevodilac za engleski jezik. Sa SPEAKom je od 1996. do danas. Tokom ovih godina Gordana je uspešno vodila nastavu sa grupama svih uzrasta, od predškolskog do kurseva za odrasle (opšti i poslovni engleski). Bez obzira na starosne dobi ili interesovanja đaka, popularna “teacher Goga” bez izuzetka svoj entuzijazam prenosi na njih, animira ih, pokreće, zainteresuje i čini da zavole jezike. Izuzetno kreativan predavač i odličan pedagog, uvek nastoji da svoje đake ne samo nauči engleskom jeziku, već od njih odneguje obrazovane, svestrane i dobre mlade ljude. Učestvuje u pripremanju predstava, priredbi i poetskih večeri škole, a samostalno je organizovala kulturni program „Dani Japana“ 2008. Ima tri objavljene zbirke poezije, a njenu prozu i putopise naći ćete  u domaćoj periodici i časopisima.

Tijana Stepić

Tijana Stepić je filolog za engleski jezik i književnost. Iskustvo sa decom predškolskog uzrasta  stekla je radom sa predškolcima u vrtićima u Kruševcu. U SPEAK-u od 2008. radi sa polaznicima starosti od 7 do 15 godina, različitih nivoa znanja, usavršava nove veštine i u motivišućoj sredini prenese znanje na najbolji mogući način. Insistira da se uči sa razumevanjem. Kroz razne aktivnosti za vreme časa podstiče interakciju među učenicima, jer smatra da je bitno da razviju sposobnost komunikacije na stranom jeziku, na koju se u državnim školama polaže malo pažnje. Pozitivan stav prema učenju i duhovitost (kada situacija to dopušta) odlikuju njene časove. Imala priliku da proširi znanje poslovnog engleskog i održi kurs engleskog jezika zaposlenima u Centru za stručno osposobljavanje u Kruševcu.  Stalno teži da nauči nove stvari i primeni ih kroz savremene tehnike da bi učenicima omogućila što lakše usvajanje jezika i počnu da se njime služe.

Tanja Grujić

Diplomirani filolog, profesor engleskog jezika. Na početku svoje profesionalne karijere radila je na lokalnoj Televiziji Plus kao novinar, prevodilac i voditelj, potom u odnosima za javnost humanitarne organizacije Mercy Corps, i kraće vreme u kruševačkoj Gimnaziji.

Trenutno je zaposlena u osnovnoj školi „Jovan Popović“ i srednjoj muzičkoj školi „Stevan Hristić“, a član našeg tima je već gotovo 15 godina. U SPEAK-u radi sa decom različitih uzrasta, a veoma  uspešno vodi i kurseve engleskog za odrasle.

Kao deo svog stručnog usavršavanja položila je IELTS ispit sa visokom ocenom.

Važi za energičnog i efikasnog profesora. Baci se prevođenjem proznih tekstova i poezije.

U slobodno vreme svira gitaru, bavi se pevanjem, vozi bicikl i trči.

Majka je troje dece.

Aleksandra Ivanović

Nakon završene gimnazije,vođena velikom ljubavlju prema engleskom jeziku i kulturi, upisuje Filozofski fakultet- odsek za Anglistiku u Nišu. Apsolvira u roku, i iste godine počinje da radi u  školi stranih jezika “London school” u Nišu. Radi sa grupama svih uzrasta kao i u vrtićima sa predškolcima.

U Kruševcu, 2008. radi kao nastavnik engleskog u OŠ “Dositej Obradović” u Ćićevcu, i u školi stranih jezika Summerhill, sadašnjem Speak-u. Aleksandra, ili – teacher Ana, od tada je član našeg kolektiva. Časove ispunjava različitim aktivnostima koje maksimalno angažuju decu, i naročito često i rado koristi glumu kao metod da se jezičke celine što pre i prirodnije usvoje. Pored velike ljubavi prema engleskom jeziku i književnosti, Ana uživa u filmovima i muzici, i kad god joj vreme i obaveze to dozvoljavaju, u putovanjima.

Želite više informacija?

6 + 6 =

Pratite nas i na društvenim mrežama